Over Ons | Roverscouts

De Roverscouts is een groep jongeren van 18 tot en met 21 jaar, die met elkaar door henzelf gekozen activiteiten ondernemen. De Roverscouts kennen geen leider of leidster. Wel kunnen ze iemand vragen hun adviseur te worden.

De Roverscouts ondernemen veelzijdige en interessante activiteiten waar iedereen profijt van kan hebben. Belangrijk is dat alles in teamverband plaats vindt. In groepsverband je persoonlijke talenten ontwikkelen en het hebben van een teamgeest is voor de Roverscouts de rode draad in al hun activiteiten. Kortom: werken aan de sociale en creatieve ontwikkeling van jezelf en van je groepsgenoten.

Helaas geldt er bij de Roverscouts al jaren een ledenstop. Je kunt op dit moment dus geen lid van de Roverscouts worden als je niet al lid bent van VKG.

Zaterdag van 20.30 tot 23:00

Meer info over de Roverscouts

De Roverscouts staan midden in de maatschappij. Ze maken deel uit van de samenleving en spannen zich daarvoor in. Ze halen samen met de Explorers oud papier op en verrichten hand- en spandiensten bij acties in Geleen en zelfs daarbuiten. Ook wordt er geholpen bij de organisatie van de kampen van andere groepen van de scouting. Kamperen in de zomer of in de winter? Het hoort allemaal bij Scouting. Vooral het zomerkamp is voor de Roverscouts het hoogtepunt van het jaar, waar het hele jaar hard voor gewerkt wordt. Ook kanovaren, langlaufen of skieën, grotten ontdekken of bergbeklimmen behoren tot de activiteiten. Het avontuur lacht je toe bij de Roverscouts.

De Roverscouts komen iedere zaterdagavond bij elkaar in hun ruimte van het clubgebouw het HK aan de Lijsterstraat. De bijeenkomsten beginnen om 20.30 en duren tot 23:00 uur, waarna er gezellig gekletst wordt.

Uniform

Blouse, das en andere scoutingspullen zijn te krijgen bij de Scoutshop. Daarnaast hebben wij bij VKG een eigen t-shirt, die in het begin van het kalenderjaar weer te bestellen is.

Insignes voor de betreffende speltak blouse worden door VKG tijdens de installatie verstrekt.

Bervers Welpen

1 - Speltakteken (Zie speltakpagina)
2 - Installatieteken Scouting Nederland (Paarse Lelie.)
3 - Naambandje: 'Scouting Verkenners Kluis Geleen'
4 - Naambandje Speltak. 'Guy Delarigaudi Stam'
5 - Regiobadge Westerlijke Mijnstreek (Blauw)
6 - Activiteiten Badges (Heitje voor 'n Karweitje, Welpendag bijv.)

Das Scouts VKG

Het VKG-teken, de gouden hamertjes op zwart vilt, wordt gedragen onder aan de punt van de das.