Over Ons | Junior Scouts

De junior scouts van 11 tot en met 13 jaar heten bij ons de Hobbits (Jongens) & Idris (Meisjes). Deze groep leert samen werken met anderen in de groep. Zo wordt de scout voorbereid op de volgende speltak waarin hij zelf begint met activiteiten te gaan organiseren.

Meld je aan en beleef uitdagende avonturen bij de scouts en doe hier samen met je nieuwe vrienden super gave dingen. Ga op zomerkamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

De jongste verkenners en gidsen noemen zich de "Hobbits & Idris".
De oudere verkenners en gidsen vormen samen de "Ambiorix".

Zaterdag van 15:00 tot 17.30

Uniform

Blouse, das en andere scoutingspullen zijn te krijgen bij de Scoutshop. Daarnaast hebben wij bij VKG een eigen t-shirt, die in het begin van het kalenderjaar weer te bestellen is.

Insignes voor de betreffende speltak blouse worden door VKG tijdens de installatie verstrekt.

Bervers Welpen

1 - Speltakteken (Zie speltakpagina)
2 - Installatieteken Scouting Nederland (Paarse Lelie.)
3 - Naambandje: 'Scouting Verkenners Kluis Geleen'
4 - Naambandje Speltak. 'Hobbits' 'Idris'
5 - Regiobadge Westerlijke Mijnstreek (Blauw)
6 - Activiteiten Badges (Heitje voor 'n Karweitje, Welpendag bijv.)

Das Scouts VKG

Het VKG-teken, de gouden hamertjes op zwart vilt, wordt gedragen onder aan de punt van de das.