Over Ons | Bevers

Ben jij tussen de 5 en 7 jaar? Vind je het leuk om iedere week iets leuks te doen en lekker buiten te spelen? Kom dan bij de bevers van Scouting! Hier doe je allemaal spannende dingen met kinderen die even oud zijn als jij.

De kinderen van 5 tot en met 7 jaar worden bij Scouting bevers genoemd. Bij de bevers ligt de nadruk op het spelen in de natuur. Ze doen samen met andere kinderen leuke spelletjes in een veilige omgeving. Zo leren ze spelenderwijs samen te werken onder leiding van deskundige vrijwilligers. De bevers spelen in het thema Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen.

Woensdag van 17.30 tot 19.00

Uniform

Blouse, das en andere scoutingspullen zijn te krijgen bij de Scoutshop. Daarnaast hebben wij bij VKG een eigen t-shirt, die in het begin van het kalenderjaar weer te bestellen is.

Insignes voor de betreffende speltak blouse worden door VKG tijdens de installatie verstrekt.

Bervers Welpen

1 - Speltakteken (Zie speltakpagina)
2 - Installatieteken Scouting Nederland (Paarse Lelie.)
3 - Naambandje: 'Scouting Verkenners Kluis Geleen'
4 - Naambandje Speltak. 'Grummelkes'
5 - Regiobadge Westerlijke Mijnstreek (Blauw)
6 - Activiteiten Badges (Heitje voor 'n Karweitje, Welpendag bijv.)

Das Scouts VKG

Het VKG-teken, de gouden hamertjes op zwart vilt, wordt gedragen onder aan de punt van de das.

Het dorp Hotsjietonia

In het Dorp Hotsjetonia vind je allemaal verschillende huizen. Hier wonen de dorpsbewoners van het dorp. Je vindt er Professor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, stanley Stekker, Sterre Stroom en Steven Stroom, Keet Kleur en Fleur Kleur en Noa. Stuiter is meestal te vinden op het speelveld, maar vaak is hij ook op stap met een van de dorp bewoners. Sinds kort komen er elke woensdag Bevers spelen in het dorp Hotsjietonia.

Kaart Hotsjietonia