Herderstocht Eburonen en Sunici

Datum: 
vrijdag, 21 december, 2018 - 18:15 tot 20:30
Locatie: 
HK

Over het vredeslicht:

Met Kerstmis vieren wij feest. Vanuit het geloof wordt met Kerstmis de geboorte van Jezus gevierd. Tegenwoordig is voor veel mensen Kerstmis een feest van gezelligheid, lekker eten en heel misschien zelfs cadeautjes. We zetten een kerstboom neer, hangen lichtjes op en zingen kerstliedjes. Alles om het gezellig te maken in huis.

Er zijn héél veel kerstliedjes. Deze kerstliedjes gaan over veel verschillende onderwerpen. Over cadeautjes, over de liefde, maar ook over vrede op aarde. Op TV worden acties gestart zodat de kerstwensen van mensen in vervulling worden gebracht en zodat mensen met Kerstmis samen zijn met hun familie. Alles zodat mensen met Kerst gelukkig zijn.

Wij gaan dit jaar hier een beetje aan mee helpen met de scouting. Namelijk met het Vredeslicht.

Het Vredeslicht is vuur. Een vlammetje / kaarsje dat wordt opgehaald in Bethlehem. En wordt daarna door Scoutinggroepen van over de hele wereld verspreid. Door het Vredeslicht te verspreiden, verspreiden we eigenlijk de “vrede” over de wereld. Op deze manier kunnen we even stil staan bij de Kerstgedachte. Namelijk lief zijn voor elkaar. We gaan met het Vredeslicht mensen net dat kleine beetje extra warmte geven met Kerst. Zie het als het uitdelen van een warme knuffel.

Misschien denken jullie nu al meteen aan iemand waar jij veel om geeft. Een persoon waarvan jij vindt dat die een extra knuffel verdiend nu met Kerst. We kunnen natuurlijk niet iedereen gaan knuffelen, maar wij kunnen wel wat anders doen als Scouting. Daarom gaan wij het Vredeslicht brengen bij mensen die met Kerstmis niet gezellig thuis kunnen zijn.

Op 22 december van 15.00-17.00 uur en op 23 december van 12.00-14.00 uur wordt dit Vredeslicht uitgedeeld voor bij Christus Koning kerk. Dus hier kan je zelf met papa, mama, oma, opa, je buurvrouw of buurman het Vredeslicht ophalen.