Doelstelling

Iedere week opnieuw gaan in Geleen meer dan 180 jonge mensen bij onze Scouting op zoek naar avontuur. Scoutinggroep Verkenners Kluis Geleen is daarmee een van de grootste jeugd- en jongerenverenigingen in Geleen. Dat moet dus wel leuk en aantrekkelijk zijn...

Scoutinggroep Verkenners Kluis Geleen (kortweg VKG) is een afwisselende, leuke vorm van vrije tijdsbesteding. Scouts houden van natuur, niet alledaagse dingen en van avontuur. Al doende leren Scouts ook een heleboel. Ze leren hun talenten ontwikkelen, zelfstandiger te worden en samen te werken. Dit komt door de eigentijdse formule van Scouting.

VKG stelt zich ten doel om jongens en meisjes een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van hun persoonlijkheid.

VKG is een vorm van jeugd- en jongerenwerk, waarin jongens en meisjes spelenderwijs de mogelijkheden van zichzelf en van de omgeving leren ontdekken. VKG draagt een algemeen karakter en biedt ruimte voor iedere levensbeschouwing.